Régen volt már, hogy a Google közleményt adott ki arról, hogyan is áll az Android verziók elterjedtsége. A legutóbbit mi júniusban posztoltuk, s azóta az Apple is megemlítette, hogy bizony el vannak maradva a frissítéssel a gyártók. No de lássuk a számokat, hogyan alakul jelenleg a zöldrobotos rendszer eloszlása az eszközök között. android_verziok

Ami lényeges változás, hogy most már végre mérhető a 7.0 Nougat terjedése is és felkerült a diagramra is a maga 0.3%-os részesedésével, ezzel megelőzte a Froyot (Android 2.2), mely 0.1%-kal kullog a sor végén. (Tegyük hozzá, hogy 2010 májusában lett bemutatva, ahhoz képest még ez is acélos eredmény!) Az első helyet a két Lollipop verzió bitorolja, összesen 34.1%-kal, míg szeptemberben 35%-on állt. A Marshmallow 18.7%-ról két hónap alatt 24%-ra tornázta fel magát. A KitKat csökkent, 27.7-ről 25.2%-ra. A három Jelly Bean is kezdi elveszíteni létjogosultságát, 15.6%-ról 13.7%-ra csökkent. A jó öreg Ice Cream Sandwich és Gingerbread egyaránt 1.3%-on áll.

A jelenleg Nougat-ot futtató készülékek száma viszonylag alacsony, a Google Pixel készülékek 7.1-et futtatnak, míg az LG V20 Android 7.0-val került forgalomba, a Google rendszerét még a Nexus tulajdonosok élvethetik jelenleg.. A gyártók nagy erőkkel dolgoznak a flagship modellekre szánt átalakított rendszerrel, de hogy a középkategóriában is elterjedjen, arra csak jövőre számíthatunk.

Hirdetés
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Gratulálok Gugli!
  A fregmentációt így kell negatívan felszámolni!
  Évente ki kell adni 1-2 verziót az OS-ből és az előző(eke)t hagyni kell kihalni!
  A Froyo példájából kiindulva röpke 8-10 év és kikopik egy fő verzió a pixisből!
  Nagyon nem jellemző rám, de én azt mondanám, hogy ebben az iOS a követendő példa!
  Tudom, nem kell nekem esni, hogy míg az Almát max 1 tucat készülékre kell csak optimalizálni addig a droidot megszámlálhatatlanra!
  Erre meg az a válaszom, hogy igen is tegyék elérhetővé a változtatásoktól mentes nyers végleges androidot minden azt fizikailag futtatni képes készülékre! Onnan a user eldönti akarja-e

Comments are closed.