Ha esetleg nem tudnátok, a Huawei egyike azon gyártóknak, akik maguknak csinálják a készülékek rendszerchipjeit. Néhány kivétellel az összes Huawei mobilban és táblagépben Kirin lapka található, a jelenlegi legjobb chipjük a Kirin 970 és most új infók libbentek fel a Kirin 1020-ról.

Minden évben a Mate-szériával érkezik a legbikább Huawei lapka, azonban a Kirin 1020 előtt még lesz egy köztes modell, ugyanis a 1020 egyelőre még a tervezőasztalon van, a gyártás vélhetően csak 2019-ben fog megindulni. Ha tartja az eddigi megszokott tervet a Huawei, akkor most a Mate 20-szal jön a Kirin 970 utódja, ami majd a jövő évi P30 (?)-ban is lesz, a Kirin 1020 pedig a hírek szerint a Mate 30 (?)-ra lesz majd kész.

A nyakunkon az 5G, a mai csúcstelefonok már akár 1,2 Gbps hálózati sebességre is képesek, a Kirin 1020-at pedig kifejezetten úgy tervezik, hogy a mobilok 5G-re is képesek legyenek. Ez nem minden, ugyanis elméletileg teljesítményben kétszer gyorsabb lesz a jelenlegi Kirin 970-nél, ami a Mate 10 Próban, a P20-ban és a P20 Próban is megtalálható.

A megnövelt teljesítményen kívül persze még erősebb NPU lesz benne, de ugyebár ez még a jövő zenéje, egyelőre még kíváncsian várjuk, hogy mit fog hozni a Huawei Mate 20 ősszel.

Hirdetés
FORRÁSUberGizmo
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.