A Galaxy S7 eléggé besegített az eladásokban ugyanis csak a múlt hónapban több mint 10 millió darabot értékesített belőle a Samsung. Tehát ez is közrejátszott abban, hogy közel kétszer annyi okostelefont sikerült értékesíteni az első negyedévben a dél-koreaiaknak mint legfőbb vetélytársuknak, az Apple-nek.

A TrendForce szerint a Samsung továbbra is piacvezető az okostelefon eladások tekintetében. Ugyanis a dél-koreai óriás körülbelül 81 millió okostelefont értékesített 2016 első negyedévében, ezáltal 27,8 %-os piaci részesedést tudhat magáénak. Az Apple ugyanebben az időintervallumban 42 millió készüléket tudott eladni, ezáltal 14,4 %-os részesedést ért el. A piaci részesedés alapján a Huawei (9,3%), Lenovo (5,8%), Xiaomi (5,5%) és LG (5,1%) állnak a harmadik, negyedik, ötödik, és hatodik helyen.

A Samsung piaci részesedése egyébként 5,7 százalékkal nőtt az előző év első negyedévéhez képest, és 2,5 százalékkal nőtt 2015 negyedik negyedévéhez képest. Persze érdemes megjegyezni, hogy míg a Samsung elég sokféle tudású és árú készülékkel jelen van a piacon, addig az Apple készülékeiért mélyen a zsebbe kell nyúlni.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.