A Samsung immáron hivatalosan is lerántotta a leplet két új okosórájáról, melyek a Samsung Gear S2 és Smasung Gear S2 Classic nevet viselik.

Mindkét készülék a Samsung és az Intel közösen fejlesztett operációs rendszerét, a Tizen-t futtatja, valamint mindkét modellből elérhető lesz SIM kártyás verzió is, így a telefonunktól függetlenül tudjuk használni azt.

A korábbi pletykák is valósnak bizonyultak, ugyanis a kerek kijelzős újdonságok körüli keret forgatható, így könnyebben navigálhatunk a menüben. Valamint a jobb oldalra került két gomb is, ezek közül az egyik a Home a másik a Vissza funkciókat látják el.

Mindkét készülék támogatja a Galaxy S6 / S6 Edge debütálásakor bemutatott Samsung Pay fizetést, amely azóta egyre nagyobb teret hódít magának.

Mindkét készülék azonos hardvert kapott, tehát a kütyük igazából csak kinézetre térnek el egymástól. A Gear S2, és Gear S2 Classic egyaránt egy 1,2 hüvelykes kör alakú Super AMOLED kijelzővel látott napvilágot, amely felbontása 360 x 360, ezzel 302 ppi értéket produkálva. A készülékek belsejében egy kétmagos 1,0 GHz-es processzor, 512 MB RAM, 4 GB belső tárhely található. Mindkét kütyü támogatja a Wi-Fi 802.11 b / g / n, és a Bluetooth 4.1 szabványokat, valamint NFC is került a fedélzetre. Az órák IP68 tanúsítvánnyal vannak ellátva, vagyis ellenállnak a pornak, és a víznek. Az akkumulátor mérete pedig 250 mAh, amelyet a Samsung szerint elég lesz 2-3 naponta töltenünk.

Samsung Gear S2 Classic

A Gear S2 Classic fekete dizájnnal és bőr szíjjal érkezik. Ezt a fajta változatot a Samsung azoknak a felhasználóknak ajánlja akik inkább a hagyományos karórákat szeretik jobban. A Gear S2 Classic 42 grammot nyom a mérlegen, és 11,4 milliméter vastag.

Samsung-Gear-S2-Classic Samsung-Gear-S2-Classic (2)
Samsung-Gear-S2-Classic (1) Samsung-Gear-S2-Classic (3)

Samsung Gear S2

A teljesen fémből készült Gear S2 inkább a futurisztikus stílust képviseli. Mivel az egész óra fémből van, így valamivel nehezebb mint a Gear S2 Classic, egész pontosan 47 gramm. A vastagsága pedig szintén 11,4 milliméter.

Samsung-Gear-S2 Samsung-Gear-S2 (2)
Samsung-Gear-S2 (1) Samsung-Gear-S2 (3)

Mint már említettem mindkét okosóra érkezni fog 3G-s, azaz SIM kártyás változatban. Tehát lehetőségünk lesz úgy hívásokat lebonyolítani az eszközön, hogy az nincs csatlakoztatva az okostelefonunkhoz. A 3G-s változatok 300 mAh akkumulátorral érkeznek, súlyuk 51 gramm, vastagságuk pedig 13,4 milliméter lesz.

Forrás: PhoneArena