A Microsoft fejlesztői konferenciáján, a Buildon a cég bejelentett néhány új partnert a Windows Phone játszmában, egyikük a Cyprus központú Prestigio vállalat.

A Prestigio nem kezdő az okostelefonok és tabletek piacán. Találkozhattunk már középkategóriás és felső-középkategóriás Androidos készülékekkel, legtöbbjük dual-SIM-es. A vállalat most a Windows Phone piacára is betör. Két készülék van a porondon, az egyik már megvásárolható, a másik majd csak augusztus 20-án kerül a polcokra.

A két eszköz a Prestigio Multiphone 8400 DUO és a Multiphone 8500 DUO, mindketten dual-SIM-es, 3G-s, középkategóriás készülékek. Mindketten közel azonos hardverrel rendelkeznek, méghozzá quad-core Qualcomm Snapdragon 400-as processzorral, magonként 1,2 GHz-es órajellel, Bluetooth és Wifi támogatással. Mindkettőnek 8 megapixeles kamerája van és mindkettő rendelkezik előlapi kamerával is.

A Prestigio készülék, ami már elérhető, az a Multiphone 8500 DUO, ami 1GB RAM memóriával és 8GB belső tárhellyel érkezik, valamint 5″-os 720p felbontású kijelzővel. A megadott specifikációkból arra következtethetünk, hogy a készülékek belső tárhelye nem bővíthető. A Multiphone 8500 DUO kártyafüggetlenül 210$-os áron, átszámolva ~48.000Ft-ért került a polcokra. Ez az ár Magyarországon a ráragasztott adók miatt több lehet!

A Multiphone 8400 DUO augusztus 20-án lesz elérhető, és mindössze 110$-ba ( ~25.000Ft ) fog kerülni, ami közel fele a 8500 DUO árának. A 4″-os IPS kijelzővel rendelkező készülék 480 x 800 pixel felbontással rendelkezik, és “csak” 512MB RAM memóriát kapunk, valamint 4GB belső tárhelyet. Ez a készülék sem támogatja a tárhely bővítését sajnos.

A Prestigio ezt a line-up-ot Európában, a Közel-Keleten, valamint Ázsia és Afrika bizonyos részein is árulja. Ezek a készülékek a fejlődő piacokat célozzák, és a dual-SIM-nek és az alacsony ára miatt biztosan helyet talál magának.

Képek a Prestigio Multiphone 8400 DUO-ról:

Képek a Prestigio Multiphone 8500 DUO-ról:

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.