Korainak tűnhet még az iPhone 7-ről beszélni, hiszen az Apple csupán 4 hónapja mutatta be legújabb zászlóskészülékét, az iPhone 6-t. Mindezek ellenére az almás óriásvállalat már gőzerővel fejleszti következő okostelefonját, amiről már most rengeteg pletyka terjed. A híresztelések közül talán ezek a legvalószínűbbek:

apple_iphone7_techbook

Egy hírforrás szerint az Apple kétoptikás kamerát fog beleépíteni a készülékbe, hasonlóan ahogy a HTC tette a One (M8) készülékébe. A második kamera képet magát nem fog készíteni, csupán információkat gyűjt, amivel segít jobb minőségű képeket készíteni. A kameramodul elméletileg optikai zoommal lesz már felszerelve.

Másik újdonság a kamera melletti szenzor. Ez egy 3D-s nyomás szenzor lesz, ami az Apple Egészség alkalmazásának szolgáltat információkat. 3D-s mivel az adatoknak immáron mélységet ad, tehát lesz egy X, Y, és Z tengelyünk is. Ez a szenzor képes lesz majd pulzust, sőt vérnyomást is mérni.

Valószínűleg egyébként iPhone 6S lesz a készülék neve (és a nagyobbik készüléké 6 Plus S vagy 6S Plus?), hiszen dizájnban nem lesz nagy eltérés, csupán néhány belső hardveres. Az iPhone 6S a jelenlegi hírek szerint továbbra is két méretben lesz elérhető: lesz egy 4.7″-es, és egy 5.5″-es modell. Szó volt arról, hogy visszavezetik a 4″-es modellt is, erről egyelőre nincs információnk. Az iPhone 7-re tehát csak 2016-ban számíthatunk.

Hirdetés
FORRÁSPhonearena.com
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.