A dízelbotrányt mihamarabb feledtetni akarja a német óriáskonszern, ezt pedig az elektromos autók felé fordulással igyekeznek megtenni. A Volkswagen már korábban is kijelentette, hogy az iparág egyik vezetője és fő képviselője kíván lenni, a tervek pedig elég nagyratörőek. Már 2019-ben érkezik az I.D. nevű ferdehátú tanulmány szériaváltozata, és mint azt Klaus Bischoff, a VW dizájnfőnöke elárulta, további két verzió is készül majd belőle. Mivel 2022-re tervezik az I.D. Buzz Microbus sorozatgyártását, a kettő közötti időszak pont megfelel a típusok bevezetésére.

Egyikük a nemrég piacra került T-Roc formavilágával érkezhet, de a Tiguan méretosztályában, míg a másik egy kupésabb kivitelt takar majd. A két elektromos autó egyaránt hátsókerék-hajtású lenne alapkivitelben, de a komolyabb változatokban az első tengelyhez is kerül egy kisebb teljesítményű másodlagos motor, ezzel az összkerék-hajtás is kipipálható. Összteljesítményük nagyjából 300 lóerő körül lehet, és egy töltéssel közel 500 kilométert lehet majd megtenni. A következő évtized során számos egyéb elektromos modellel is számolhatunk a németektől, felmerült egy Scirocco-féle sportkocsi vagy épp a Beetle utódjának lehetősége is.

Hirdetés
FORRÁSAuto Express
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.