Sokan azt gondolják, hogy a kínai gyártó is beáll azok közé, akik az MWC-n leplepzik le az idei évre szánt okostelefonjukat. Azonban ez az állítás meglehetősen instabil lábakon áll. Nem megerősített információk szerint azonban áprilisban mutatkozik be a Huawei P10 és a bemutató után már egy héttel a boltok polcain is megtalálható lesz. 

Több renderképen is visszaköszönt már a P10, ezek alapján a dizájnban nem nagyon lesz előrelépés (ez egyébként is csak jövőre “válik” esedékessé, hisz a nagyobb változás a P6-ról a P7-re, illetve a P8-ról a P9-re történt). Azonban az biztos, hogy a Leica optikával ellátott kamerák a hátlapon megmaradnak, ugyanis 3 éves szerződést kötött a két cég, melyből még nagyjából kettő hátravan. Most néhány alkatrész bukkant fel a termelés korai (?) szakaszából. Az tisztán kivehető, hogy alul egy home gombnak megfelelő kívágás látható, így az sem kizárt, hogy ide kerül az ujjlenyomat-olvasó is, de a hátlapi kamerák vertikális elrendezése is jól látható.

A VR-ról még elvileg le kell majd mondanunk ezen készülék esetében, ha a pletykák igazak. Az 5.2 inches kijelző még nem is lenne rossz, de a FullHD felbontás jelentősen ront a virtuális valóság élményén. Az akkumulátor 3100 mAh kapacitásúra hízhat. A P10-ből is érkezik egy Plus variáns, ez már 5.5 inches kijelzőt és QHD felbontást kaphat, valamint 3650 mAh telepet. A kijelző és az aksi méretén kívül minden más egyezni fog: vagy a már megjelent Kirin 960 lehet a processzor, vagy a lehelletnyivel feltúrbózott Kirin 965. Végül a Mate 9-ből megismert új, 20 megapixeles monokróm lencse optikai zoommal és optikai képstabilizátorral. Kiváncsian várjuk!

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook