Hirdetés

A Huawei és az Oppo egy rövid sajtóközleményben jelentette be új keresztlicenc-megállapodásukat. A szabadalmak olyan technológiákat érintenek, mint az 5G, a Wi-Fi és az audio illetve video kodekek.

Keresztlicenc-megállapodást kötött a Huawei és az OppoMivel a bejelentés nem ment bele részletekbe, feltételezhető, hogy a Huawei hálózati know-how-t ad az Oppo-nak, míg az Oppo szabadalmakat ad majd a Huawei-nek a hang és videó kodekek terén, mivel az Oppo nagy múltra tekint vissza a jó minőségű audio- és videojellegű szórakoztatóelektronikai termékek terén.

A nyilatkozat szerint ez mindkét cég számára előnyös. Az amerikai szankciók miatt a Huawei sarokba szorult, így az Oppo-val kötött keresztlicenc-megállapodás biztosíthatja, hogy egyes 5G-technológiákat végre egy Kínán kívül árusító vállalat is bevethessen. Hogy valóban miről szólt, és milyen eredményekkel kecsegtet a megállapodás, az majd később derülhet ki.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.