Hirdetés

Júniusban startolt a kínai gyártó idei csúcskészülékének értékesítése, azóta pedig igen jól fogy világszerte. Köszönhetően a dupla Leica kamerának és a pénztárcabarát árazásnak (viszonyítás kérdése). A gyártó állítása szerint már 9 millió Huawei P9 talált gazdára és a növekedés nem áll le. Még a megjelenés előtt olyan hírek jártak a készülékről, hogy az előlapra kerülhet az ujjlenyomat-olvasó, azonban a Huawei a hátlapi megoldás mellett döntött. Azonban lehet ez jövőre változni fog. huawei_p10

A képeken merőben új dizájnt nem kapunk, a dupla kamerás megoldás marad, az antennacsíkok az élekre kerülnek és az ujjlenyomatszenzor az előlapra kerül. A dizájn is kicsit lekerekített, tenyérbe simuló a mostani „szögletes” helyett. Hogy mennyire valósak, azt nyilván hónapokkal a bemutató előtt nem tudni, lehet csak egy kínai fake készülék/dummy. De az sem kizárt, hogy tényleg egy prototípust látunk a fotón csodás „rosegold” színben.

Ami a specifikációt illeti, a GFXBench-nek köszönhetően már tudunk pár információt róla. A Huawei P10 5.5 inches QHD kijelzőt kaphat (kár a méret növelésért, igen kompakt készülék volt eddig), a processzor pedig a Kirin 960 lehet. 4 GB RAM kerülhet bele, mely ugyan elég, de jövőre a konkurens cégek már biztosan 6 GB-tal szállnak ringbe. A belső tárhely 64 GB-osra hízhat, de egy 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral ellátott verzió is érkezhet. Reméljük, minél hamarabb bemutatásra kerül, akár az MWC keretein belül és azonnal bemutathatjuk nektek!

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Zola
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook