Az okostelefonos iparban az Apple az egyetlen OEM gyártó, aki nem használ univerzális töltési megoldást. Amennyiben az EU közbelép, úgy kényszeríthetik az Apple-t a Lightning csatlakozó elhagyására, már ha az Apple szeretne Európában értékesíteni.

2009-ben az Európai Unió ráerőltette a nagyobb gyártókra azt az egyetértési megállapodást, melynek értelmében a vállalatoknak 2011-től egységes töltőszabványt (microUSB vagy USB Type-C) kell használniuk. Ezt a megállapodást aláírta a Samsung, a Huawei, a Nokia és többek között az Apple is.

Mégis itt vagyunk 2018-ban és az Apple még mindig Lightning csatlakozót használ. Ennek az interfésznek a felhasználók sem örülnek, hisz elég sok fejtörést okoz nekik az inkompatibilitás.

Ezután jöhetnek az USB-C -> jack adapterek

Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos volt felelős a nemrégiben megtörtént Google ‘antitrust’ büntetésért és elmondása alapján ugyanígy kiszabhatják a büntetést az Apple-re is, amennyiben nem tesz eleget az általa is aláírt megállapodásnak.

Az elmúlt években rengeteg pletyka volt azzal kapcsolatban, hogy az Apple megválik az iPhone 5 óta használt Lightning csatlakozótól és minden jel arra mutat, hogy ez idén meg is fog történni (ráadásul az EU-nak is meg kell felelniük).

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.