Hirdetés

A Google ugyan már hivatalosan is bejelentette, hogy idén ősszel új Pixel készülékek érkeznek, képet még eddig nem láttunk róluk.

Az állítólag októberre érkező Pixel 5-ök azonban a hétvégén végre megmutatták magukat, köszönhetően az OnLeaksnek és az XDA Developersnek.  Az 5G képes csúcskészülékek dizájnja a fotók és renderek alapján nem sokban fog különbözni az idei olcsó(bb) Google-telefontól, a Pixel 4a-tól.

Befutott a Pixel 4a, megerősítette a Google a Pixel 5-öt

Ezeket tudjuk eddig az érkező új Pixel telefonról:

A fotók alapján visszatér a hátlapra az ujjlenyomat-leolvasó szenzor, ami a Pixel 4-ből kimaradt. Az előlapi kamera a Pixel 5-ök esetében is a kijelző bal felső sarkában található bevágásban kap helyet. A hátlapon a telefotó kameráját a Pixel 4-nek állítólag egy ultraszéles látószögű szenzor váltja majd a Pixel 5-ben.

A fotó alapján a Pixel 5 hátlapja már nem üvegből lesz, hanem műanyagból. A 3.5-ös fülhallgató jack bár a Pixel 4a-n visszatért, az 5-ben nem lesz megtalálható, ellenben a hátlapi ujjlenyomat-leolvasóval.

Ezek mellett az eddigi pletykák alapján azt várhatjuk, hogy a Snapdragon 765G processzor hajtja majd a Pixel 5-öt, 8GB RAM társaságában. A kijelző továbbra is OLED lesz, melynek lesz 90Hz-es képfrissítési beállítása. Akku terén egy 4000 milliamperórás telep várható a Pixel 5-ben.

Érdekes koncepciónak tűnik a Pixel 5 ezek alapján, azonban ha minden igaz, a Pixel 4a 5G verziója is érkezik még idén. Utóbbi készülékről pedig a pletykák alapján ugyanezt a hardvert várhatjuk az ultraszéles kamera nélkül és a 90Hz-es helyett csak 60Hz-es kijelzővel. Helyette azonban a 4a 5G-ben is lesz fülhallgató jack.

Az valószínűbb, hogy a 4a 5G-t hamarabb megismerjük, mint a Pixel 5-öt, a Google ígérete szerint ugyanis még ősz legelején le fogja rántani a Pixel 4a 5G-ről a leplet.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.