Az elektromos autók elterjedésének egyik úttörője az amerikai Tesla, és a cég elképesztő ütemben halad előre azért, hogy ezt a terjedést felgyorsítsa. Most bejelentették, hogy a töltőhálózatot fogják alaposan kiterjeszteni. Jelenleg a világon körülbelül 5000 dedikált Tesla villámtöltő van a világon, és ezt 2017 végére, tehát alig több, mint egy fél éven belül szeretnék megduplázni(!), azaz 10 ezerre növelni a töltöpontok számát.

Ennek persze nyomós oka van a háttérben, hiszen nemsokára elindul a legújabb és egyben legolcsóbb típus, a Model 3 értékesítése, az érdeklődés pedig óriási az újdonság iránt. A Tesla optimista becslései szerint akár 500 ezer új autót eladhatnak évente, ehhez pedig az infrastruktúrát sem szabad elhanyagolni. Érdekesség, hogy az Amerikában megvásárolható otthoni Tesla töltőállomások számát is szeretnék a jelenlegi 9000-ről 15 ezerre megnövelni, szintén 2017 végéig. Az értékesítések 150%-kal nőttek az elmúlt időszakban, és az elektromos autók kedvenc helyének számító Kaliforniában önmagában 1000 új otthoni töltőpontot telepítettek már.

Magyarországon, egészen pontosan Győrben is lesz Supercharger, mely már idén üzemelni fog.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSTechCrunch
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)