A Wondershare fejlesztői most egy androidos alkalmazást csináltak, melynek segítségével YouTube-ról, Facebook-ról, Vimeo-ról és még sok más forrásból lehet videókat és zenéket letölteni közvetlenül az androidos okostelefonra.

https://www.youtube.com/watch?v=MdvVAE05ImM

Az app a KeepVid Android nevet viseli. Egyelőre még nem érhető el a Play Áruházban, viszont az APK letölthető és telepíthető (csak engedélyezni kell az ismeretlen forrásokból való telepítést).

Többféleképp is el lehet indítani a letöltést. Egyrészt a főoldalon látható ikonokra bökve, mely után betölti az adott szolgáltatás főoldalát és ott böngészve tölthetjük le az adott tartalmat, van a kereső (nagyító ikon), ami egyből a YouTube-ra feltöltöttek között keres, illetve van a jobb alsó sarokban lévő „+” ikon, ahova konkrét linket tudunk beilleszteni.

Ha megtaláltad a keresett zenét/videót, a letöltő gombra bökve máris bejönnek a lehetőségek. Választhatunk felbontást, illetve hogy egy YouTube videóból csak a zenét szeretnénk-e letölteni. Ami pluszba jó, hogy kiírja a várható méretet is. A letöltés a háttérben zajlik, tehát nyugodtan böngészhetünk tovább, ha egyet elindítottunk (párhuzamosan maximum 5 letöltés mehet).

Választható, hogy a belső tárhelyre vagy memóriakártyára szeretnénk-e menteni a fájlokat, illetve hogy csak WiFi-t használjon az app, nehogy a mobiladatforgalmat szippantsa le. Szerintünk egy jól és egyszerűen kezelhető program, de persze nem ez az egyetlen ilyen.

Ha kipróbálnád a KeepVid Android alkalmazást, letöltheted INNEN, részletesebb bemutatást pedig fenti videónkban láthattok.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.