Alig pár napja van nálunk a Nokia 5, eddig még nem dobott fel egyetlen frissítést sem. Ma azonban megjelent egy 283,3 MB méretű rendszerfrissítés, ami többek között tartalmazza a 2017. júniusi biztonsági frissítést is. Miután ez telepítésre került, máris jött a következő, ami már a júliusit tartalmazza, ez 115,7 MB-ot nyom.

A HMD Global ígérete szerint az androidos Nokiák mindig megkapják a legújabb Google biztonsági csomagot, ami nagyon szigorúan véve minden hónapban meg kellene jelenjen a telefonon. Eddig is Android 7.1.1 Nougat futott a Nokia 5-ön, azonban áprilisi biztonsági csomaggal, ami most frissült júniusira.

Ha a HMD tudja tartani ezeket, nem lesznek rosszak a Nokiák mindennapi használatra, szerintünk a szoftver a Nokiák egyik vásárlási érve (szubjektív vélemény), bár az áron lehetne mit csökkenteni… A teszt néhány napon belül el is készül a Nokia 5-ről, utána pedig várjuk a többieket.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.