Valószínűleg erről a mobilról pletykálunk legrégebb ideje, miközben konkrétumot továbbra sem tudunk róla. Most két francia webshopba is felkerült a mobil, ám a Google továbbra sem erősített meg semmit velük kapcsolatban.

A Mobilarena össze is gyűjtötte az összes pletykát, melyek a Pixel 4a-ról szólnak. Ezek a teljesség igénye nélkül a következők:

  • “A telefon hamarosan befut” — Roland Quandt
  • “Csúszik a premier, de csak július 13-ig” — FrontPageTech
  • “A fekete modell csak október 22-én lesz kapható” — FrontPageTech
  • “Nem is lesz Pixel 4a, de ősszel három új Pixel 5 lesz, köztük egy olcsóbb referenciamodell” — Ishan Agarwal

A franica Ordimedia és eStock webshopjaiban azonban megjelent egy 128GB-os tárolóval szerelt Pixel 4a az elérhető termékek listájában fekete és kék színben. A webshopok eltérő 442 és 510 eurós vételárral, de megegyezően július 7-i szállítással hirdetik a rejtélyes készüléket. 

A mobilba Snapdragon 730-as SoC-t, 5,81 hüvelykes OLED panelt vizionálnak. Az előlapon egy lyukba kerülhet a kamera, azonban itt nem lesz szonár és valószínűleg arcfelismerés sem, mint a sima Pixel 4-ben. A biztonságért a hátlapon, a megszokott helyen megtalálható ujjlenyomat-leolvasó felel majd.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ebből. A világjárvány a Google-nek is keresztbetehetett, de ha ilyen áron akarják kínálni a telefont, nagyon át kell gondolniuk, androidos fronton ennyiért lassan jóval erősebb és 5G-képes készülékeket lehet kapni, az iPhone-ok közül pedig az új SE olcsóbban kínál erősebb hardvert.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.