Nem úgy, ahogy legtöbben gondolnátok, nem a káva nélküli dizájn, a hajlíthatóság vagy bármi hasonló trend fog megmutatkozni a ZTE új mobiljában. A vállalat kész bemutatni a ZTE Gigabit Phone névre keresztelt okostelefont, melynek különlegessége, hogy nevéből adódóan 1 Gbps letöltési sebességre képes.

A hivatalos sajtóközleményben úgy írják, hogy a ZTE Gigabit Phone egy lépés az 5G-s korszak felé, hisz ha megvan hozzá a hálózat, ami képes ilyen sebességű mobilinternetet biztosítani, sok új lehetőséget biztosítva ezzel, a felhő adatmentés másodpercek alatt kész lenne, a 4K-s vagy a VR tartalmak letöltése sem tartana tovább.

A ZTE az MWC-n résztvevőket invitálja standjukhoz, ahol látható lesz az újonnan bemutatott Axon 7, mely Android Nougat rendszerrel és Daydream támogatással érkezett. De ezen felül több új mobilt is lehet látni majd tőlük.

Maga a technológiai fejlődés nem rossz, egyre gyorsabb hálózati sebességeket lehet majd produkálni, viszont maga az 5G még közel sincs kész, az első tesztfázisok is 2018-ban indulnak (nem Magyarországon), így a készülék csak egy iránymutató, hogy akár 5-6 éven belül ez már nem lesz újdonság.

(A fenti fotón az Axon 7 látható)

Hirdetés
FORRÁSAndroidCentral
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.