A mobilgyártók már elkezdtek átállni a 7 nanométeres gyártási technológiára, ebben a Huawei volt az első, őt követte szorosan az Apple is, a nemrég megjelent csúcstelefonokban már ezek a sokkal hatékonyabb és nagyobb teljesítményre képes lapkák dolgoznak.

A Samsung idei csúcstelefonjában, a Note9-ben még a 10nm-es Exynos 9810 található, ám a jövő év elején érkező Galaxy S10-ben már egy szintén sokkal erősebb, 7nm-es rendszerchipet fogunk találni.

A Samsung Twitteren tette közzé ezt a meghívót

A chip vélhetően az Exynos 9820 névre fog hallgatni, 8 processzormagja pedig három klaszterben fog teljesíteni. A hírek szerint lesz benne 2 db (Samsung által tervezett) Mongoose M4, 2 db Cortex-A76 és 4 db Cortex-A55 rendszermag.

A kisebb csíkszélességnek köszönhetően a chipset akár 50%-kal hatékonyabb lehet és 20%-kal nőhet a teljesítménye, ebben persze szerepe lesz a kétmagos neurális egységnek is. Az új Exynos chip 5G modemet is kaphat, de november 14-én a vállalat is közzéteszi az információkat, így már nem kell sokáig találgatni.

Hirdetés
FORRÁSSamsung
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.