Hirdetés

Idén januárban megjelent a Honor V40 Kínában, ezért sokan úgy gondolhatták, ez a telefon lesz a globálisan elérhető Honor 40. Egy exkluzív belsős információ szerint azonban nem ez a helyzet. A gyártó nem adja ki a kínai modellt világszerte, helyette egyből a Honor 50-re ugranak. Nem sokat tétováztak a Honornál, rövid idővel az információ kiszivárgása után már a bemutatót is bejelentették, amely meglehetősen hamar, májusban esedékes.

Egy nem hivatalos promóciós képen (lent) látható az érdekes, kétgyűrűs kamera. Alatta pedig egy másik lencse is megfigyelhető, habár annak csak a felét látjuk.

A szivárgások és promóképek mellett rendelkezésre áll egy rajzolt vázlat is. Ezen már tisztán látszik, hogy a kamerasziget két körre oszlik. A felsőben (talán kicsit meglepő módon) csak egy szenzor foglal helyet, az alsóban pedig kettő. Arról, hogy ezek mire szolgálnak, egyelőre nincsen információ, de feltehetően a felső körben találjuk a főkamerát, az alsóban pedig egy széleslátószögű, valamint egy telefotó lencse tűnik a legracionálisabb felosztásnak. A két kör közé természetesen egy LED villanó is került az ábra alapján.

Azt, hogy a jobboldali rajz mit ábrázol, csak megtippelni tudjuk. Úgy tűnik, hogy a kisebb gyűrű egy bepattintható lencse (vagy filter?) ami mágnesekkel csatlakozik a főkamerához. Ez megmagyarázná, hogy miért csak egy lencse van a felső körben. Ennek ugyanis középen kell lennie.

A Honor 50 nagyon sok szempontból érdekes telefon lesz. Ez a gyártó első zászlóshajója, mióta kiváltak a Huaweitől. Egyelőre az egyik legnagyobb kérdés, hogy Google szolgáltatásokkal érkezik-e, mivel ez volt a fő indoka a két cég szétválásának. Sajnos konkrét információt még erről sem kaptunk, de reménykedjünk, mivel hiányzik a piacnak egy Huaweit helyettesítő teljes értékű androidos mobilgyártó cég.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Tomi
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.