A japán Sony gyakran mutat be több újdonságot a berlini IFA kiállításon, ami idén szeptember 4-től 9-ig lesz. A cég kiszivárogtatásai alapján szinte tényként kezelhetjük, hogy érkezik az Xperia Z5 család 3 új taggal.

A három közül a legérdekesebb talán a Z5 Premium / Z5+ lesz, aminek a neve pontosan még nem ismert. Valószínűleg az okostelefont egy 5.5″ átmérőjű 4k felbontású kijelzővel szereli fel a gyártó. Nem 1440p QuadHD-vel mint az LG G4 vagy a Samsung Galaxy Note 5, hanem 2160p 4k. Ez lesz az első 4k felbontású okostelefonkijelző. Van pár fotónk is a készülékről, ami természetesen közel sem biztos, de valószínű:

z5premium_techbook

A Z5 Compactnak pedig 4.6″ átmérőjű kijelzője lesz, normál 720p HD felbontással, míg nagytestvérének, a Z5-nek egy 5.2″ átmérőjű FullHD.

A Z5 Premium együtt érkezik a Z5-tel és a Z5 Compact-tal. Mind a három készüléknek 23MP felbontású 1/2.2″ szenzoros f/1.8 retesznyilású hátlapi kamerája lehet fejlesztett autófókusszal és optikai képstabilizátorral (OIS). Nagy valószínűsággel a Z5 Premium, Z5, és Z5 Compact is rendelkezni fog ujjlenyomatolvasóval.

Maga a sajtóesemény szeptember 2-án lesz, így ha előbb nem, akkor pontosan megtudunk mindent.

forrás: TechRadar

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.