A MediaTek, a gyártó, amely rengeteg okostelefon és táblagép processzorát gyártja. Ezek a processzorok főleg a Kínából származó készülékekben találhatóak meg, de nagyobb gyártók is alkalmazzák ezt a chip-t, mint például az Alcatel OneTouch, vagy a HTC a legújabb zászlósának nagytestvérében, a HTC One M9 Plus-ban. Továbbá a MediaTek volt az első processzorgyártó, mely elsőként kínált 8 magos processzor chipsetet még anno 2013-ban. Most, egy jelentésből arra következtethetünk, hogy a chipgyártó készen áll, hogy meglépje a következő lépést, és bemutatja következő generációs processzorát egy különleges médiaesemény keretében.

Mediatek-Logo

Az új MediaTek processzor a Helio X20 nevet kapta, és 10 különálló maggal fog rendelkezni, mely egyes állítások szerint az AnTuTu Benchmarkban 70.000 pont felett teljesített. Összehasonlításképp, a 8 magos MT-6795-ös chippel ellátott HTC One M9 Plus készülék ugyanezen teszten 50.000 pont körül végzett.

A MediaTek állítása szerint az év végére már elkezdi a chip tömeggyártását. A vállalat a chipet a felsőkategóriás ázsiai okostelefonokba tervezi, de ha valóban ilyen jól teljesít majd a Helio X20, akkor nem kizárt, hogy az amerikai piacot is meghódítja.  Amíg a MediaTek ezt hivatalosan meg nem erősíti, addig nem vehetjük ezt teljesen biztosra.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.