Két nappal ezelőtt a finn székhelyű jolla bejelentette a legújabb terméküket a Jolla Tabletet, ami a Jolla Phone alapjaira építkezik, és a megvalósítást a vásárlókra bízták, ugyanis Indiegogo kampány keretében kezdtek rá gyűjteni 380000 amerikai dollárt, ami már két órával a kampány elindítása után összegyűlt- a cikk írásának a pillanatában már több mint egymillió dollár gyűlt össze, szóval jól indul a finn táblagép jövője.
Azt már tudjuk, hogy a Jolla Phone közepes hardveres felszereltséggel is gyors, mint a gepárd, ezt a nyílt forráskódú, Linux-alapú Sailfish OS rendszernek köszönheti- a finn vitorláshajó fog futni a tableten is, egészen pontosan a második főverzió, (Sailfish OS 2.0) aminek a középpontjában a Multitasking áll, valós időben lehet több különböző alkalmazást egyszerre futtatni, és a fejlesztők állítása szerint megoldja majd a két alkalmazás közötti átjárhatóságot is, ami napjainkban néhány platformnál nem kis problémát tud okozni. A Sailfish OS tudja egyébként futtatni az Android alkalmazások jelentős részét is.
Press-single_tablet_front_v02
A Jolla Tablet egy 1,8 Ghz-es órajelen működő négymagos Intel processzort kapott, 2 gigabájt RAM, és 32 gigabájt belső memória társaságában. A készülék kijelzője 7,9 hüvelyk lesz, melyről bátran merjük állítani, hogy manapság ez a legfelkapottabb, és legdivatosabb kategória a piacon. A felbontás 2048×1536 pixel lesz, ami a megítélésünk szerint megfelelő élményt fog biztosítani a felhasználók számára. A készülék ezen kívül boldogan vonultat fel egy 5 megapixeles hátlapi kamerát, ami tökéletes lesz kedvenc kismacskás képeink elkészítésére.
Press-single_tablet_hand_v02
A Jolla Tablet kezdeti ára 189 dollárt volt, de mivel már közel 300 százalékos a támogatás az Indiegogo-n, jelenleg 209 dollárt kell kiadnunk a pénztárcánkból, hogy hozzájussunk ehhez a különcködő táblagéphez. A kész termékek szállítását 2015 Q2-re tervezik, tehát április- és június között várhatjuk az első táblagépeket a piacon. A készülék első körben az Európai Unió tagállamaiban, Norvégiában, Svájcban, az Egyesült Államokban, Indiában, Kínában, Hong-Kongban, és Oroszországban fog megjelenni.
Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.