Hirdetés

A kínai Xiaomi egyre inkább meghatározó tényező a mobilpiacon, mégpedig annak ellenére, hogy Kínán kívül csak néhány országban van hivatalosan jelen. Európa nem tartozik ezek közé, de az öreg kontinensen is ismertté váltak. Nemrég jelent meg aktuális csúcsmodelljük, a Mi 6. Adta magát a lehetőség, hogy egy kompaktabb, hardveresen a középkategória felsőbb részére butított kivitelt is piacra dobjanak, ez lett volna a Mi 6 Lite.

Rövid, de lényegretörő a válasz: nem lesz Mi 6 Lite

Mindezt a pletykát összefűzték azzal, hogy ez lett volna az első olyan okostelefon, amelyben a mai napon bemutatkozó új Qualcomm Snapdragon 660 processzor dolgozik. Nos, a Snapdragon 660-as tényleg megjelenik, ellentétben a Mi 6 Lite-tal, amelyet biztosan nem kell keresnünk a boltokban. Ezt nem más, mint a Xiaomi elnöke, Lei Jun cáfolta, miután egy Weibo bejegyzésben röviden és tömören hamisnak minősítette a pletykákat. Ugyanakkor a Xiaomi elvileg tényleg dolgozik egy Snapdragon 660-as modellen, ez viszont várhatóan a Redmi széria alatt jelenik meg. Az új chipre egyébként szemet vetett már az Oppo és a Vivo is, de a Samsungot is említik vele kapcsolatban.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.