A Samsung bemutatta új, CH711-es monitorját, melyet többek között a gamereknek is szánna a gyártó. Az ívelt, Quantum dot technológiával bíró monitor 27 és 31.5 inches képátlóval lehet majd kapni 2560 x 1440 pixeles felbontással.

A monitor íveltsége 1800R, a látószög 178 fok, és az sRGB skála 125%-át lefedi. A kábeleket az állványába rejtették és az állványnak köszönhetően 90 fokban forgatható a monitor, ergo vertikálisan is lehet használni, bár ez az íveltség miatt igen furcsa lenne.

A Samsung a Quantum dot technológiát TV-kben alkalmazta OLED helyett, az első ilyen monitorokat a 2016-os IFA-n mutatta be. A legtöbben azt mondják, hogy megjelenítési minőségben az OLED jobb, mint a Quantum dot, viszont utóbbinál nem tapasztalható lagg, így előnyösebb lehet a játékosok számára, de a fenti kép alapján grafikusok, dizájnerek is bátran alkalmazhatják.

A monitort a Samsung a 2017-es CES-re is viszi magával a GFG70 és CF791 monitorok mellett.

Hirdetés
FORRÁSEngadget
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.