Hirdetés

Augusztusban érkezik a magyar piacra a Huawei saját HarmonyOS 2.0 rendszerét használó MatePad 11, hozzá pedig az M Pencil 2 érintőceruza, illetve a mágnessel csatlakozó nemzetközi kiosztást használó billentyűzetes tok.

A MatePad 11 amellett, hogy szoftveres szempontból érdekes, hisz a Google keretrendszere helyett a HMS-t használja, hardver tekintetében is korrekt készüléknek mondható. A kijelző 10,95 hüvelyk átmérőjű IPS LCD panel, melynek sarkai le vannak kerekítve. A 2560 x 1600 pixeles felbontású képernyő akár 120 Hz-es képfrissítésre is képes és támogatja a Huawei saját M Pencil 2 érintőceruzáját. Ez hasonlóan az iPadekhez, mágnesesen csatlakozik a tabletre, így tölt.

A kijelző alatt egy 7 nanométeres Snapdragon 865 SoC dolgozik a Huawei táblagépében, 6 GB rendszermemóriával és 128 GB beépített háttértárral. A tároló bővíthető, akár 1 TB-ig is tornázhatjuk a tárhelyet microSD kártyával.

Az akku 7250 milliamperórás, ezt 22,5 wattal lehet tölteni vezetéken keresztül. Vezeték nélküli töltésre nincs lehetőség, lévén egy elég nagy méretű eszközről és akkuról van szó. A csatlakozó USB Type-C, ami a töltés mellett adatátvitelre is használható. 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó a GSM Arena szerint nincs a gépben.

Helyette van négy beépített hangszóró a Harman Kardon márkanévvel fémjelezve, melyek sztereó hangzásra képesek.

Adatkapcsolat terén GPS, Bluetooth 5.2, WiFi 802.11, GLONASS, BeuDou és GALILEO támogatást élvez a gép.

Az előlapra egy 8 megapixeles, a hátlapra egy 13 megapixeles kamerát és LED villanót rakott a Huawei. Az előlapi kamerával full HD-ban, a hátlapival akár 4K-ban is rögzíthetünk videofelvételeket.

Pontos árakat egyelőre nem közölt a gyártó, de a GSM Arena szerint az EU-ban 400 euróért tervezi bevezetni a készüléket a Huawei, így itthon 140-150 ezer forint körüli összegre számíthatunk induló árként. A ceruza és a billentyűzet külön megvásárolható kiegészítők, de ha augusztus 2 és 15 között rendeli meg valaki a gépet, a Huawei ajándékba adja őket.

Akit érdekel, hogy milyen a Huawei HarmonyOS 2.0 egy táblagépen, az MWC-n készült egy rövid bemutató videó:

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.