Hirdetés

Újra eljött a szeptember, újra iPhone bemutatót tart az Apple. 

Mint tavaly is, idén is a cupertinói központban rántja le a leplet az Apple legújabb okostelefonjairól. A sajtóbemutatónak a Steve Jobs színházterem ad majd otthont, ahol év elején többek között az Apple TV+ szolgáltatást is bemutatták. Remélhetőleg az új hardver mellett a szolgáltatásokról is lesz szó, az Apple TV+ elérhetőségéről és árazásáról ugyanis még hivatalosan nem mondott eddig semmit a cég.

Az élő közvetítés magyar idő szerint este hét órától kezdődik. Az Apple idén először a YouTube-on keresztül is streamel, így nem csak saját oldalukon és az Apple TV-n lehet nézni a bemutatót. Ez is az oka, hogy mi külön nem csinálunk élő közvetítést, ugyanis mindenki nézheti a bemutatót YouTube-on (a másik ok, hogy jelenleg Laci Frankfurtban van). A közvetítés ezen a linken lesz elérhető:

Az Apple oldalán pedig ezen a linken keresztül tudod böngészőn keresztül nézni a Keynote-ot.

Mac, iOS és Apple TV eszközökről az Apple TV applikáción keresztül is követhető lesz a stream, ahogy azt már megszoktuk.

Mit várunk idén az iPhone bemutatón?

  • Három új készüléket, hasonlóan a tavalyihoz. Állítólag „Pro” megnevezést is kaphat az egyik új iPhone.
  • Új Apple Watch-ot. Idén öt éve, hogy az Apple belépett a hordozható eszközök piacára és le is tarolta azt. A cég állítólag titánium és kerámiaházas órákkal készül az acél és az alumínium órák mellé.
  • Új MacBook Pro, 16 hüvelykes kijelzővel. Erről az eszközről tudunk a legkevesebbet. Az Apple állítólag végre tényleg a profi felhasználók igényeire szabott gépet készít, melyből kukázzák a nem igazán kedvelt pillangó billentyűzetet.
  • Mac Pro megjelenési dátum. Eddig csak annyit tudunk, hogy „ősszel”, ezen várhatóan most pontosítanak.
  • Apple TV+ indulási dátum. Ugyanaz igaz erre is, mint a Mac Próra. Annyi kevés, hogy „ősszel”. Itt pontos árazást és régiónkénti elérhetőséget is illene közölnie a cégnek.
  • iPad. Állítólag a belépőszintű 9,7 hüvelykes gépet frissíti az Apple. A Pro modellek formavilágát és kijelezőjét nem örökli meg, sőt a Face ID helyett is marad a Touch ID, de a kijelzőméret 10,2 hüvelykre nő és a ház kisebb és könnyebb lesz.
  • Javítások, frissítések az új macOS és iOS rendszerekben. Illetve pontos megjelenési dátum a végleges verzióhoz. Bár valószínűleg ma este lesz tölthető az iOS 13, ahogy volt ez az eddigi években is.

Lacival nézni fogjuk a bemutatót és cikkekkel mindenképpen jelentkezünk majd.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.