A Google végre bemutatta a sokak által várt Nexus 6 névre keresztelt phabletjét, amelyen a legfrissebb Android 5.0 Lollipop teljesít szolgálatot. Igen, az új Android neve Lollipop lett, és igen, a Nexus 6 egy phablet. Mostpedig nézzük meg kicsit közelebbről min is dolgozott idáig a Google.

A Nexus 6 a legelső phablet kategóriába sorolható készülék a Nexus sorozatban. Az Motorola műhelyében készült újdonság egy 5.9 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapott aminek a felbontása QHD azaz 2560×1440 pixel. Dizájn terén szinte teljesen megegyezik az idei évben megjelent Motorola Moto X-el, leszámítva persze a méretebeli különbségeket.

A motorháztető alatt egy bivalyerős hardver lakozik. A Nexus 6-ban egy négymagos 2,7 GHz-en ketyegő Snapdragon 805 processzor és 3 GB RAM felel a teljseítményért. Sajnos mivel a Snapdragon 805 processzor 32 bites architektúrára épül, így nem használható ki az új rendszer adta 64 bites támogatás, de szerintünk így sem lesz gond a sebességgel.
Továbbá ez az első Nexus készülék amely alapból 32 GB belső tárhellyel érkezik majd.

A hátlapon egy 13 megapixeles optikai képstabilizátorral ellátott kamera található. Az előlapon pedig egy 2,1 megapixeles selfikamera lapul. Az energia ellátásról sem lesz gond, ugyanis egy 3200 mAh akkumulátor került beépítésre a készülékbe.

Az új Nexus mellet egy új Android is debütált, ahogyan azt már megszokhattuk. Az Android Lollipop talán az eddigi legnagyobb frissítése a robotos rendszernek. A legszembetűnőbb változás az új Material design, amely teljesen átalakított ikonokkal, letisztult és átlátható felületet biztosít. Persze nem csak a külcsín változott, hanem a mögötte rejtőző tudás is bővült. A legfőbb újdonság a 64 bites architektúra támogatása, és az ART futtatókörnyezet, amely az idáig használt Dalvik-ot váltja le.

A Nexus 6 várhatóan november elején kerül a boltokba (egyes pletykák szerint a pontos dátum november 3) 649 dolláros kezdőáron, ami átszámítva kb 155.000 Ft.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.