Már nem is tudom hány éve vágyok arra, hogy piacra kerüljenek, és széles körben elterjedjen az eSIM támogatást élvező készülékek. A Samsung volt olyan bátor, hogy megtette ezt a lépést elsőként, hiszen bemutatták a Gear S2 classic 3G okosórát. Ez az eSIM a GSMA által is hivatalosan elismert.

Ha valaki nem tudná mi is az az eSIM: a támogatott készülékekbe nem kell fizikai SIM kártyát behelyezni, csupán szoftveresen kell megadnunk előfizetésünk adatait. Ez a procedúra pont úgy működhetne, mint az ujjlenyomatolvasós okostelefonoknál egy új ujjra a feltanítás. Tehát hardveres megkötés nélkül lehetne bármi dual simes, vagy multi simes akár.

gears2classic1

A Samsung célja, hogy kiszolgálja és előre lássa a felhasználók igényeit, és a GSMA által elismert első eSIM pedig újabb példa az átgondolt innovációra” – mondta el Yunsang Park, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág kutatás-fejlesztési irodájának alelnöke. A Samsung rengeteg vállalattal működött együtt a Gear S2 classic 3G megszületéséhez szükséges hozzátevők miatt, többek között: M1 Limited, Orange, Singtel, StarHub Ltd.,Telefónica, TeliaSonera, Vodafone Group. Ez a csoport egy olyan műszaki specifikáció létrehozásán dolgozott együtt, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók eSIM-mel rendelkező társkészülékeikre letöltsék a mobilhálózat-üzemeltetők profiljait.

gears2classic2

„A GSMA új e-SIM szabványa megadja ügyfeleinknek a szabadságot, hogy készülékeikkel, például a Samsung Gear S2 classic 3G-vel egyenesen a Vodafone gyors és megbízható mobilhálózataihoz csatlakozzanak. Ezt az innovatív készüléket először Németországban vezetjük be. Az okosóra egyszerűen hozzáadható ügyfeleink Vodafone Red csomagjához, és lehetővé teszi, hogy mindig kapcsolatban maradjanak, például hívást fogadjanak futás közben akkor is, ha okostelefonjukat otthon hagyják” nyilatkozta Patrick Chomet, a Vodafone csoport terminálokért felelős csoportigazgatója.

Magyarországi megjelenésről egyelőre nincs információ. Csak remélni tudom, hogy az idei MWC-n látunk még eSIM-es eszközt.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.