Az Alcatel OneTouch saját okosórája a CES (Consumer Electronics Show) keretein belül fogja bemutatni, ami január 6-án kezdődik, ahol többek között a teljes okosóra-arzenált láthatjuk majd.

Ha megnézitek a fenti marketingképet, kerek okosórára számíthatunk négy különböző szíjjal, melyek valljuk be, nagyon elegánsan néznek ki. Az Alcatel OneTouch azt nyilatkozta, hogy az ő céljuk a hagyományos kinézet és érzés, míg a szoftver belül a klasszikus stílust is beleértve rengeteg arculattal rendelkezik, továbbá rengeteg olyan alkalmazással, melyek a napi aktivitások mérésére szolgál majd. Gondoljunk olyanokra, mint a lépésszámláló és pulzusmérő.

Az okosóra neve mindössze “Watch”, teljes nevén Alcatel OneTouch Watch, az eszköz úgy néz ki, hogy hasonló fícsőröket tud, mint a többi piacon levő okosóra (pl. zenelejátszó, fénykép készítés, értesítések ellenőrzése, stb…), azonban az Alcatel OneTouch mellé “smart price”-t, vagyis okos árazást ígér, szóval számíthatunk az első valóban kifizethető kör alakú okosórára. Sajnálatos módon azt nem tudjuk, hogy ez az ár mennyire lesz alacsony.

Az ár mellett azt se tudjuk, hogy milyen hardver zümmög az órában, illetve azt se, hogy mennyit bír majd az akkumulátora vagy hogy milyen operációs rendszer fut majd rajta. Szerintünk Android Wear, de ki tudja, lehet kitaláltak valami okosabb megoldást. Alig várjuk a részleteket, reméljük az ára 50.000 Ft alatt lesz, hamarosan kiderül.

(Volt szerencsém megtekinteni a prototípust, tényleg jól néz ki, ezért még inkább érdekelnek majd a részletek, szóval amint lesz valami, máris jön a cikk :))

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.