Vajon mennyit gondolkodhattak a mérnökök azon, hogy szabad vagy nem szabad? Érdemes, vagy nem érdemes? Muszáj, vagy csak kell? Mindegy is, Japánban valami újat alkottak. A Sharp Aquos R2 compact telefont, ami a világon elsőként KÉT notch-csal rendelkezik.

Viccet félretéve, ez tényleg egy egész kompakt modell, az 5,2″-es kijelző tetején lévő szenzorsziget ad otthont a 8 MP-es szelfi kamerának, az alján fekvő bevágás pedig az ujjlenyomat-olvasót rejti.

Az IGZO panel 1080 x 2280 pixelt jelenít meg, 120 Hz-es képfrissítéssel (ez azért elég jó), HDR10 támogatással és Gorilla Glass 3 védelemmel.

A Sharp Aquos R2 compact belsejében Snapdragon 845 dübörög, Android 9.0 Pie pedig a szoftveres oldalt képviseli. Rendelkezésre áll 4 GB RAM, 64 GB-os adattároló, ezek igen jó komponensek, alig van már ilyen “apró” telefon a piacon, ami ilyen erővel bír.

A készülék oldalán találunk egy 3,5 mm-es jack kimenetet, a hátulján pedig egy 22,6 MP-es, f/1,9-es, OIS-szel ellátott kamerát. Sőt, a mobil IP68-as védelmet is kapott.

A Sharp Aquos R2 compact egyelőre csak Japánban lesz kapható, de valószínűleg ott sem örülnek majd a mindössze 2500 mAh-s akkunak, ami alighanem érthetetlenül gyenge lesz a mindennapokban.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt