Hirdetés

A teljesen vezeték nélküli WF-1000XM3 fülhallgatóval bővült a Sony 1000X termékcsaládja. 

A QN1e HD zajszűrő processzorral és Dual Noise Sensor technológiával kiegészítve az új füles a cég szerint a korábbinál is fejlettebb, kivételes zajszűrő teljesítményt nyújt, így a felhasználó kizárólag a zenére koncentrálhat.

A Dual Noise Sensor technológiával ellátott WF-1000XM3 fejhallgatóban az új QN1e HD zajszűrő processzor található. A Dual Noise Sensor technológia, valamint a fejhallgató elülső és a hátsó mikrofonjai rögzítik a környezeti hangokat, ezt követően a QN1e HD zajszűrő processzora fordított hanghullámokat generál, ami kiszűri a zavaró háttérzajokat, és kíméli az eszközbe épített akkumulátort. A Sony azt ígéri, hogy a kis fülhallgató a repülőgép zaját is ugyanolyan mértékben képes kiszűrni, mint az utcai zajokat.

Jól látszanak a fülesek oldalán a mikrofonok

A QN1e HD zajszűrő processzor 24 bites audio jelfeldolgozójának és az erősítővel ellátott DAC-jának köszönhetően a zenei hangminőség terén sem kell szégyenkeznie a fülhallgatónak. A Digitális Hangzásjavító Eszköz (DSEE HX™) felskálázza a tömörített digitális hangformátumokat (pl..mp3), így bárkinek elérhetővé válik a nagy felbontású hangzás élménye. 

A WF-1000XM3 kialakítása teljesen vezeték nélküli. Fülpárnáiban az újfejlesztésű Bluetooth chip kapott helyet, így a Sony által eddig használt balról jobbra történő jelátvitel helyett mindkét fülpárna egyszerre kapja és dolgozza fel a beérkező jeleket. A gyártó ígérete szerint a Bluetooth kapcsolat mindig stabil marad, a hang késése pedig minimális, így akár filmezéshez is megfelel a füles.

A fülhallgatókat kifejezetten a megnövelt kényelem és stabilitás jegyében alakították ki. Az ergonomikus három-oldalú szerkezet szilárdan rögzíti a fülhallgatókat, a stabil illeszkedést a nagy súrlódású gumi felület biztosítja. Négy különböző méretű hibrid vagy a három komfortos fülpárna található a dobozban a megfelelő kényelemért.

10 perc töltés, másfél óra zene a WF-1000XM3-mal

A Sony WF-1000XM3 tárolóbölcsője egyben töltő is

A WF-1000XM3 hordozója egyben tok is, amivel háromszor fel lehet tölteni a fülhallgatókat. Bekapcsolt zajszűréssel a fülhallgatók 6 órás üzemidőt biztosítanak, míg kikapcsolt zajszűrővel 8 órásat a Sony ígérete szerint. A tok nagyjából 24 órányi extra üzemidőt biztosít. A tok gyorstöltésre is képes. 10 percnyi töltés 90 percnyi zenehallgatást biztosít — írja közleményében a gyártó.

A Sony zajszűrős fejhallgatóiból megismert Gyors fülelés üzemmód itt is megtalálható. Ennek bekapcsolásával a fülpárnák eltávolítása nélkül hallhatjuk a külvilágot. A hangerő gyors csökkentéséhez duplán meg kell érinteni a bal fülpárnán található érintőpanelt. Ugyanezzel az érintőpanellel lehet zenét elindítatni vagy megállítani is. Természetesen dalok léptetéséhez is használható. 

A fülhallgatók érzékelik, ha kivették őket a fülből, ilyenkor automatikusan szüneteltetik a zenelejátszást. 

A WF-1000XM3 beépített Google Asszisztenssel érkezik, így akár hanggal is vezérelhetjük azt (angolul). A fülhallgató kompatibilis a Sony | Headphones Connect alkalmazással, ahol további testreszabható beállításokat találni: a zajszűrés mértékét, vagy az érintéses vezérlést állíthatjuk.

A Sony WF-1000XM3 fülhallgató 2019. augusztus közepétől érhető el. A gyártó oldalán jelenleg 101.981 forintos áron előrendelhető.

Ha érdekelnek a vezeték nélküli fej- és fülhallgatók, ajánlom Laci Bang & Olufsen BeoPlay H9 tesztjét. Vagy ha az olcsóbb kategóriában keresel, akkor az én Honor FlyPods Lite tesztemet.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.