Európában az utóbbi pár évben elkezdett kikopni az emberek tudatából a japán Sharp, ha mobilokról van szó. Mindezek ellenére ők időről időre kijönnek egy-két új készülékkel, most éppen az Aquos R3-at leplezték le.

Dizájnt tekintve biztosan sokan meglesznek lepődve a két darab bevágást látva, mely fent az előlapi kamerának, lent pedig ujjlenyomat-olvasónak ad helyet. Az előlapon továbbá egy 6,2 hüvelykes IGZO IPS panel látható 3120×1440 pixel felbontással, 120 Hz-es képfrissítéssel és nem utolsó sorban HDR10 támogatással is ellátták.

Kamerák tekintetében elől egy 16 MP-es, hátul pedig egy duál rendszert használhatunk, van egy f/1.7-es rekeszértékű normál látószögű, és egy 125 fokos látószögű 20 MP-es szenzorunk. Természetesen nem maradhattak el a napjainkban annyira divatos AI funkciók sem, használhatjuk az AI Live Story-t és AI Live Shuttert.

Processzorfronton a Snapdragon 855-öt kapjuk 6 GB memória és 128 GB tárhely mellett. A mobilon Android 9.0 Pie operációs rendszer fut, 3200 mAh kapacitású akkumulátort kapott és vezeték nélkül 11 W-tal tölthetjük majd. Érdekes megoldás ez a duál noccsos dizájn, nektek mennyire jön be?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!