Update:

The Verge post szerint 2GB RAM van az iPhone SE-ben. Egyre jobban szeretem ezt a telefont!

========================================================================

Tegnap az Apple végre bemutatta a legújabb iPhone-t, amit iPhone SE-nek kereszteltek. A design megegyezik az iPhone 5s-ével, a méret sem változott. De akkor mégis miért döntöttem úgy, hogy megveszem?

Haladjunk sorban:

Design és méret:

Ahogy már a bevezetőben is írtam, nem változott sem a design, sem a méret az iPhone 5s-hez képest. Az Apple meghallgatta a felhasználók kérését. Számomra még mindig ez a legmegfelelőbb kijelzőméret az iPhone-nál. A designról meg nincs mit mondani. Az iPhone SE megkapta mindenidők legszebb külsőjét. Hívhattok régimódinak, de nekem nagyon nem jön be a 6/6s design.

iPhoneSE-4ColorFan-PR_US-EN-PRINT
Már Rose Gold-ban is elérhető

Teljesítmény:

Amikor tegnap meghallottam, hogy az iPhone SE megkapta a legújabb A9 procit, azt hittem eldobom a laptopom. Végre! Kaptunk egy kisebb iPhone-t brutális hardware-el. Az A9-nek köszönhetően, kb 2szer gyorsabb lett az SE az 5s-nél, ergo megegyezik az iPhone 6s (!!!) gyorsaságával. Természetesen kaptunk jó kis M9-et is, tehát most már nem csak a lépéseket, hanem a megtett emeletek számát is láthatjuk a Health app-ban.

Screen Shot 2016-03-22 at 1.32.51 PM
Hihetetlen teljesítmény 158.990 Ft-ért

Kamera és a többi újdonság:

12 megapixeles kamera, Apple Pay, Bluetooth 4.2, jöbb akksi idő, Touch ID, 240fps Slo-Mo felvétel, 4 szín, 4k video, Live Photos (minek?), stb… Bizony, ezeket mind megkapta a kistestvér. Mégegyszer: Az Apple meghallgatta a felhasználók kérését. 3D Touch nem kapott helyet a készülékben, de talán nem is fog hiányozni.

Az összes feature egy helyen
Az összes feature egy helyen

Beszéljünk kicsit az árakról. Itthon a 16 GB-s iPhone SE 158.990 Ft-tól lesz itthon elérhető március 29-től. Ez azt jelenti, hogy sokkab olcsóbb, mint az iPhone 6. Igaz, ott nagyobb a kijelző. Én egyébként kb. ilyen árakra számítottam. Szerintem ezt a telefont főleg azok fogják keresni, ahogy tegnap elmondták Tim-ék, akik esetleg most váltanak más plattformról, vagy egész egyszerűen csak szeretik a kisebb telefonokat.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.