Az Apple még decemberben közölte a nagyérdeművel, hogy az akkumulátor öregedése miatt csökkentik a régebbi iPhone-ok maximális teljesítményét annak érdekében, hogy a telefon ne kapcsoljon ki véletlenszerűen alacsony töltöttségi szint mellett.

A történet ott tart, hogy az Apple kedvezményesen cseréli a felhasználóknak az akkumulátort, illetve az iOS 11.3 végleges verziójában lesz lehetőség arra, hogy a felhasználók láthassák az akku állapotát és kikapcsolhassák a lassítást.

Két nappal ezelőtt egy Bennett Sorbo nevű illető feltöltött egy videót, amiben azt vizsgálja, hogy mennyivel nő az iPhone 6S-ének a teljesítménye, miután kicserélte az akkumulátort. Egyes appokat egyszerre indít el, közben méri az időt, majd a végén egy Geekbench pontszámmal zár.

Az appok végeztével a régi akkumulátorral 16 másodperces hátrányban volt, a Geekbench-en pedig 43-44%-kal több pontot kapott az új akkuval. A konklúzió tehát: ha érzed, hogy lassul a készüléked, akkor cseréltesd ki az akkumulátorát. Érdemes ugyanígy mérni előtte és utána is a pontszámot.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. Minden esetre a lassításról illett volna előre szólniuk, mert ez így valóban avultatás gyanús akár az android új verzióinál ha a legújabb android kell csak a legújabb telefonnal kapod meg csak őket nem pereli be senki.

Comments are closed.