Hirdetés

Amennyiben a 2012-ben bemutatott, nagy sikernek örvendett iPhone 5-öt használod még ma is, akkor fontos, hogy frissítsd az operációs rendszert, ugyanis könnyen offline maradhatsz.

Az Apple elkezdte figyelmeztetni teljes képernyős üzenetekkel az iPhone 5 felhasználókat, hogy frissítsenek iOS 10.3.4-re november 3-ig, különben nem fog működni a levelezés, a böngészés, az App Store és az iCloud.

Ennek a GPS az oka. Megmagyarázom. A GPS technológiának szüksége van az időre és a dátumra ahhoz, hogy helyzetet tudjon meghatározni és a hetek számát a készülékek egy 10 bites változóban tárolják. Azonban ez az érték kb. 20 évente kinullázódik, ami problémát okoz a régebbi mobiloknál. Ezért küldte ki az Apple az iOS 10.3.4-es frissítést az iPhone 5-re (és az iOS 9.3.6-ot az iPhone 4s-re), de nem csak ezért, hanem a fent említett szolgáltatások megfelelő működése miatt is érdemes frissíteni.

Amennyiben november 3-ig nem frissítettél, nincs baj, de már csak iTunes segítségével tudod felrakni a javított szoftvert.

Hirdetés
FORRÁSEngadget
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.