Hirdetés

Több mint négyszáz nappal az iOS 13 és vele a rendszerszintű sötét mód megjelenését követően végre az egyik legnagyobb közösségi portál, a Facebook applikációja is elkezdte megkapni a sötét módot.

A Facebook androidos Lite változatában, a Messengeren, az Instagramon, illetve az új számítógépes felületen is van már sötét mód, a hivatalos mobil appból azonban eddig hiányzott a dolog. Most, első körben iPhone-on és iPaden már megjelent a dolog a magyar felhasználóknál is. A CNet szerint a Facebook az androidos készülékekre is elindította a nyilvános tesztet. Arról, hogy a funkció mikor lesz mindenki számára elérhető, egyelőre nem tudni.

Az opció az app jobb sarkán a Menüben, a Beállítások és adatvédelem fület lenyitva jelent meg több felhasználónál. Ha te még nem látod, érdemes az AppStore-on keresztül frissíteni a legújabb verziójára a Facebooknak!

Így kapcsolható be a Facebook applikáció sötét módja /Forrás: MacRumors

Nálam a bejegyzés írásakor Androidon és iOS-en sem látható a dolog, viszont többen jelezték Facebookon az iPhone csoportban, hogy náluk már megjelent.

Három választható opciót ad a Facebook, hasonló módon a többi applikációjához. Vagy mindig világosra, vagy mindig sötétre vagy pedig a rendszertémához igazodva állíthatjuk be az appot.

A Facebook várt talán a legtovább azzal, hogy sötét móddal bővítse applikációját, hisz a Google is frissítette a Gmailt nemrég.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.