Nos srácok, betekintést nyerhettünk az iOS 9 új funkcióiba. A stabilitás és a biztonság fejlesztése mellett néhány extra funkciót is kapunk az új rendszerben. Miután szó esett az új appokról, az izgalmas megújított multitaskingról és a meggyőző akkumulátoridő fejlesztésekről, az Apple szánt arra is egy pillanatot, hogy elárulja, milyen eszközökre lesz telepíthető az iOS 9 ősszel.

Az Apple nem variált, az iOS 9 mindazon készülékekre telepíthető lesz, melyek az iOS 8-cal is kompatibilisek. Vagyis ha neked az alábbi almás készülékekből van legalább egy, akkor lehet örülni: iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod Touch 5. gen

ios9kompatibilitas

Voltak pletykák egy olyan iOS „core” verzióról, mely a régebbi, A5 processzoros készülékeken fog futni. A jelentések szerint az iPad 2 és az iPhone 4S készülékek egy lágyabb iOS 9 verziót fognak futtatni, ami néhány csillivilli funkció eltűnését fogja eredményezni, de sokkal jobban fog futni a rendszer, mint a jelenlegi iOS 8.3. Így azok is fellélegezhetnek, akiknek még iPhone 4S-t és/vagy iPad 2-t használnak.

Az iOS 9 telepítését illetően az Apple ígérete szerint a frissítés mindössze 1,3 GB méretű lesz, ezzel megkönnyítve azon felhasználók dolgát, akik pl. 8 GB-os készülékkel rendelkeznek.

Júliusban indul az iOS 9 és az OS X El Capitan publikus béta tesztelése, ha szeretnél jelentkezni, akkor katt az alábbi linkre:

https://beta.apple.com/sp/betaprogram/

További infókért nézzetek vissza oldalunkra!

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.