Ahogy közeledünk a Samsung új zászlóshajójának megjelenéséhez, egyre több hír/álhír lát napvilágot róla. A legújabb szivárgás szerint a Galaxy S9-ben lesz egy úgynevezett ‘Intelligent Scan’ funkció, amely az arcfelismerés és az írisz-szkenner kombinált feloldási lehetősége lesz. Az elődjében, valamint a Note8-ban is van írisz-olvasó, ami ugyan biztonságos rendszernek mondható, viszont közel sem olyan gyors, mint például az ujjlenyomat-olvasóval való feloldás.

Az ‘Intelligent Scan’ funkcióra vonatkozóan a Galaxy Note8 legújabb Oreo béta szoftverében egy XDA tag talált ismeretlen változót és mivel sem a Galaxy S8, sem a Note8 nem rendelkezik ilyen funkcióval, így valószínűleg az S9-ben fog debütálni. A fejlesztő egy szemléltető grafikát is készített.

Ez a kombinált feloldás javíthatja az autentikálás sebességét és pontosságát rossz fényviszonyok között is, valamint a biztonságot is növelheti. Az még nem tisztázott, hogy ez egy teljesen új hitelesítési rendszer vagy a meglévő írisz-olvasó funkció javítása.

A korábbi jelentések azt sugallják, hogy a Galaxy S9 3D érzékelővel ellátott előlapi kamerával rendelkezik majd, amely szintén javítja az arcfelismerést. Nos, hamarosan kiderül, hogy kap-e új vagy továbbfejlesztett feloldási technológiát a közelgő zászlóshajó, hiszen a február végén tartandó MWC-n fogják leleplezni.

 

Hirdetés
FORRÁSSammobile
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: