A Nokia és a Samsung közös bejelentése szerint a dél koreaiak óriási ütőkártyát kapnak a kezükbe. A Nokia méltán híres offline navigáció és térképszoftverének a HERE Mapsnak a béta verziója ugyanis a legtöbb Samsung készüléken is elérhető lesz. Ezeken a készülékeken pedig ne csak az okostelefonokat értsük, ugyanis a Samsung Gear S okosórák is ingyenes offline navigációt kapnak. Ez pedig az okosórák piacán abszolút egyedülálló.

samsung here 2

A HERE Maps jelenleg jelenleg több mint kétszáz ország teljes térképét kínálja offline letölthető formátumban, ezen országok felében pedig a hangos navigáció is elérhető. A Nokia szoftvere ráadásul a legrövidebb gyalogos útvonjalat is meg tudja mutatni két célpont között, aktív internetkapcsolat esetén pedig, egyes városokban a tömegközelekedéssel történő útvonaltervezés is elérhető. Sőt, ha már csatlakoztunk az internethez, akkor jó tudni, hogy 40 országban élő közlekedésinformációkkal is tud szolgálni a program.

A Nokia tulajok így elveszítették azon kiváltságukat, hogy okostelefenjukhoz automatikusan kapnak egy professzionális offline navigációs programot is. A Samsung tulajok pedig örülhetnek, a nemsokára megjelenő Gear S okosórák leendő vásárlóiról nem is beszélve. Erre amúgy mi is roppant kíváncsiak leszünk, mert az ingyenes navigáció csatlakoztatott okostelefon és bármilyen egyéb kapcsolat nélkül is működőképes lesz a Tizen operációs rendszert futtató okosórákon.

Samsung s gear 2

A szoftver a Galaxy Gear S megjelenését követően válik elérhetővé a Samsung tulajok számára.

 

Forrás: GSM Arena

 

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. […] Körülbelül egy hónapja jelentette be a Nokia, hogy hamarosan elérhetővé teszi híres offline térképét, a Nokia HERE Maps-ot az Android platformra. Ez nem minden, ugyanis mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Samsung tulajdonosok ingyen tölthetik majd le a finnek térképét. […]

Comments are closed.