A 2020-as Galaxy A-széria hazánkban eddig két tagot számlált, a Galaxy A51-et és az A71-et, holnaptól azonban új taggal bővül a portfólió, május 22-én indul a Galaxy A41 értékesítése.

A hátlapi dizájnt nézve az új jövevény illeszkedik az idei szériához, azonban az előlapon kameralyuk helyett maradt a vízcsepp notch (Infinity-U) megoldás, ez öleli körbe a 25 MP-es, f/2.2 rekeszértékű előlapi kamerát.

A keret és a hátlap műanyagból készült. Ami fontos, hogy korábban már volt szó az A41-ről, ami függőleges kamerakiosztással és IP68-as védettséggel mutatkozott be, azonban ez a Japán docomo szolgáltató kínálatában lesz csak kapható, hazánkba nem az a mobil érkezik.

Ez az A41 Japán verziója

A hazai Galaxy A41 (lásd a lenti képet) előlapján is 6,1 hüvelykes, FHD+ felbontású Super AMOLED kijelző van, ez alá került az optikai ujjlenyomat-olvasó szenzor is, Exynos helyett egy 12nm-es, 8 magos Helio P65-ös lapkakészlet dolgozik benne, memóriát tekintve pedig 4 GB RAM-ról és 64 GB bővíthető eMMC 5.1 tárhelyről beszélhetünk.

Az Android 10 alapú OneUI 2-t futtató mobil hátlapján három kamerát fogunk találni, az elsődleges szenzor – ugyanaz mint a Galaxy A51-nél – egy 48 MP-es, f/2.0 rekeszértékű egység, mellette van egy 8 MP-es (f/2.2) széleslátó, valamint egy 5 MP-es (f/2.4) mélységkamera.

A Galaxy A41 elődjéhez képest nagyobb akkut – bár nagyobb kijelzőt is – kapott, 3500 mAh kapacitású, ami vezetékesen maximum 15W-tal, vezeték nélkül pedig nem tölthető. A kétsávos WiFi-t, Bluetooth 5.0-t és NFC-t is támogató készülék Magyarországon fekete, fehér és kék színben lesz kapható, az ajánlott fogyasztói ára pedig 104.990 Ft. Itt csak zárójelben megjegyezném, hogy a Galaxy A51 jobb hardverrel, jobb kamerákkal és dupla tárhellyel HIVATALOSAN csak 5.000 Ft-tal drágább.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.