Hirdetés

Ritka ronda kamerasziget a hátlapon, kijelzőbe vágott apró lyuk a kamerának az előlapon, aszimmetrikus káva és Galaxy S11 helyett Galaxy S20, mint név.

Hála az XDA Developersen megjelent három fotónak, ezeket mind megtudhattuk a február 11-én bemutatásra kerülő új Samsung csúcstelefonról.

Az első fotón feltűnhet, hogy a Samsung változtat nevezéktanán, és Galaxy S20-nak fogja hívni az új készüléket. Ennek oka lehet az, hogy 2020-ban mutatkozik be a készülék, vagy csak az, hogy a 20 egyszerűen nagyobb szám, mint a 11 és ezzel is megpróbálnak legnagyobb konkurensük, az Apple orra alá dörgölni.

A második képen látszik, hogy az előlapot elfoglaló kijelző szélei lekerekítettek, s az egész készülékház formavilága megtartja az S-szériára jellemző, karcsú és íves alakot. Az előlapi kamera a kijelző tetején középen kivágott lyukba kerül majd, hasonlóan ahhoz, ahogy a Note10, Note10 Lite és S10 Lite készülékekben is van.

Én kifejezetten szomorúan konstatáltam, hogy a telefon alsó kávája továbbra is vastagabb, mint a keret többi része. Az XDA-n megjelent bejegyzés szerint a Samsung egyébként sokat csiszolt a lekerekített kijelzőn és sokkal inkább érződik síkfelületnek a mobil a kézben, mint a korábbi modellek.

Négyzetbe zárt kamerák

A hátlapon a kameraszigeten kívül sok érdekességet nem találunk. Az üveg hátlap bal felső sarkában találjuk a fotózáshoz és videózáshoz használható szenzorokat. Elrendezésük dizájnban a Google Pixel 4-re, illetve a korábban említett S10 Lite és Note10 Lite telefonokra emlékeztet. A kiszivárgott kép tanúsága szerint négy lencsét találunk majd a hátoldalon.

Egy normál, egy ultraszéles látószögű, egy portré és egy makró lencse lehetnek ezek. Utóbbi újdonságnak számít a Samsung telefonjaiban. Kérdés, hogy milyen típusú és felbontású szenzorok kerülnek az S20-ba, korábban voltak ugyanis pletykák arról, hogy a dél-koreai gyártó a saját fejlesztésű 108 megapixeles kameráját teheti csúcskészülékébe. A Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzorát egyébként a pletykák óta már működés közben is láthattuk. Ez dolgozik ugyanis a Xiaomi Mi Note 10 kamerarendszerében fő egységként.

Az új Galaxy mobilok hivatalos bemutatójáig már kevesebb van hátra, mint egy hónap. Február 11-én várhatóan három új S-szériás készülék és egy új széthajtható mobil is érkezik. Utóbbinak kagyló dizájnt és Galaxy Bloom nevet jósolnak.

Hirdetés
Tamás Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt