Hirdetés

Bemutatkozott az új csúcsmobil, ilyen lett a Sony Xperia 1V.

Snapdragon 8 Gen2-es lapka, 6,5 hüvelykes 4K-s OLED kijelző 120 hertzes frissítési rátával, kisebb elmosódottsággal és egy újonnan fejlesztett képérzékelő is jellemzi a Sony legújabb telefonját.

Ilyen lett a Sony Xperia 1V - a hátlap, kamerák

A készülék egyik fő újdonsága az újonnan kifejlesztett képérzékelő. A gyártó szerint az előző modellhez képesti körülbelül kétszeresére nőtt a gyenge fényviszonyoknál nyújtott teljesítmény.

Az Xperia 1 V nagy sebességű, több képkockás átfedéses feldolgozási technológiájának köszönhetően szélesebb dinamikatartományú, a full-frame kamerákhoz hasonló, zajálló fotók készítésére nyílik lehetőség. A 24 mm-es objektív egy 2 rétegű, Transistor Pixelekkel egymásra épített „Exmor T for mobile” CMOS képérzékelővel érkezik, amely körülbelül 1,7-szer nagyobb, mint a korábbi szenzor. Emellett a 85-125 mm-es (f/2.3- f/2.8) optikai zoomobjektív fényes portrékat tesz lehetővé kis torzítással.

Ilyen lett a Sony Xperia 1V - adott a jack csatlakozó is

A filmesek által ismert S-Cinetone mobilra optimalizált változata is megtalálható a készülékben, valamint az Alpha sorozatú fényképezőgépekből ismerős Creative Look színbeállításokat és a nagy teljesítményű valós idejű AF (autofókusz) funkciót is megkapta, ezen felül pedig adott a távolsági információkat elemző AI, aminek köszönhetően a távoli alanyok is tisztán fókuszálhatók, de elérhető a nagy sebességű, akár 30 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel is AF/AE követéssel.

Az új érzékelő a hagyományos szenzorhoz képest körülbelül háromszoros telítési jelszinttel rendelkezik, az egyedi feldolgozás elnyomja a sötét felvételeknél jelentkező gyakori zajt, ami lágy színekkel rendelkező képeket eredményez.

Ilyen lett a Sony Xperia 1V - a kijelző

A 4K-s kijelző használata ellenére a gyártó szerint körülbelül 20 óra folyamatos videolejátszás érhető el az 5000 mAh-os akkumulátorral. A mobil támogatja a vezeték nélküli töltést, a 30 perc alatti gyorstöltést 50%-ig, továbbá adott az Xperia töltésoptimalizálása is, ami meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát.

A hátoldalon egy egyedülállóan kifejlesztett textúrájú üveg található, ami funkcionalitás szempontjából nem elhanyagolható – az oldalán található résekkel kombinálva stabil fogást biztosít a fotók, videók készítésekor és persze a megtekintéskor is.

A fotós élmény tovább fokozható a beépített állvánnyal rendelkező XQZ-CBDQ tokkal, ami vízszintes és függőleges támaszként is használható.

A telefon műanyagmentes csomagolása a Sony egyedülálló, eredeti kevert anyagából, bambuszból, cukornádrostból és a piacról begyűjtött újrahasznosított papírból készült. A főegység egyes belső és külső elemei a SORPLAS™-t használják, amely a Sony által kifejlesztett, akár 99%-ban újrahasznosított anyagokat felhasználó, égésgátló, újrahasznosított műanyag.

A Sony új mobilja június végén lesz kapható körülbelül 1399 euróért / 1299 fontért (kb. 520 000 forint átváltva). Fekete, platinaezüst és khaki zöld színben lesz kapható.

Az előrendelés 2023. június 5-én kezdődik, korlátozott ideig az Xperia 1 V-t 2023. június 5-től előrendelők jogosultak lesznek a Sony legújabb WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgatójára a vásárláskor.

Hirdetés
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.