A SamMobile munkatársai pár Samsungos bennfentestől kézhez kaptak néhány olyan dokumentumot, és egyéb információt, melyeken a Galaxy S6 előzetes leírásai, és a készülék egyes specifikációi találhatóak.

Nemrég derült ki, hogy a Samsung Project Zero kódnéven fejleszti a sorban következő zászlóshajóját. Ez azért is furcsa, mivel a korábbi csúcsgépek fejlesztési kódnevei idáig ABC sorrendben haladtak előre. Például: Project J (Galaxy S4), Project H (Galaxy Note 3), Project K (Galaxy S5) és a Project T (Galaxy Note 4). A változás oka állítólag az, hogy a készüléket teljesen a nulláról építik majd fel. Most pedig nézzük idáig miket tudunk az újdonságról.

Várható volt, hogy a Galaxy S6 egy QHD (2560×1440) felbontású kijelzővel lesz felszerelve. Bár a képernyő méretéről nem szól hír, ami azt is jelentheti, hogy még a Samsung sem tudja mekkora megjelenítővel szerelje fel a készüléket.

A bennfentesek szerint a hátlapi kameráról sem sikerült még döntést hozni. Szóba került egy 16 megapixeles IMX240 nevű, és egy ismeretlen 20 megapixeles szenzor is. Egyébként az előbbi modul teljesít szolgálatot a Galaxy Note 4-ben is, és nagy valószínűséggel a Galaxy S6 is ezt a kamerát kapja majd az optikai képstabilizátor jelenléte miatt. Az előlapi kamera várhatóan 5 megapixeles felbontással bír majd.

Ami a belső háttértár méretét illeti, a készülék háromféle változatban azaz 32, 64 és 128 GB-os belső tárhellyel lesz elérhető. Most pedig kukkantsunk be kicsit jobban a motorháztető alá. Az információk szerint a Galaxy S6 lelke egy Samsung Exynos 7420 processzor lesz, ami már 64 bites architektúrára épül majd, továbbá tartalmazni fog négy Cortex-A53, és négy Cortex A57-es magot.

Továbbá a Samsungnak sikerült kifejleszteni egy saját LTE modemet (Exynos Modem: 333) amivel helyettesítheti az Exynos 5430 és 5433 SoC-ban  használt Intel modemet. Ezáltal is házon belül maradva.

Mint ahogyan azt már megszokhattuk, ebből a készülékből is készül majd Snapdragon-os változat. Várhatóan ezekben a készülékekben egy 64 bites Snapdragon 810 processzor duruzsol majd. Ami pedig az operatív memóriát illeti mindkét telefon 3 GB RAM-ot fog kapni.

Bár ez nem lehet valami érdekes a felhasználók nagy részének, de azért ezt is elmondom. Valószínűleg a Galaxy S6 lesz az első olyan okostelefon ami Broadcom BCM4773 chipet fog használni, aminek a lényege, hogy egy chipen lesz a GPS, a Wi-Fi, a Bluetooth, és még az egyéb szenzorok is, így még energiatakarékosabbá téve a készüléket.

Azt még megjegyezném, hogy a fent leírt információk még változhatnak az idő előrehaladtával. Hiszen a nulláról felépíteni egy ilyen készüléket nem olyan egyszerű, és nem is mindig sikerül úgy ahogyan az előre el lett tervezve. Arról nem is beszélve, hogy a források szerint a Galaxy S6 jelenleg még nagyon korai fázisban van.

Valamint közzé lett téve pár Galaxy S6 modellszám is:

 • Zero-F US – VERIZON SM-G920V_NA_VZW
 • Zero USA – AT & T SM-G925A_NA_ATT
 • Zero EUR – OPEN SM-G925F_EUR_XX
 • Zero-F CA (Kanada) – Bell Mobility SM-G920W8_NA_BMC
 • Zero-F US – SPRINT PCS SM-G920P_NA_SPR
 • Zero CA – Bell Mobility SM-G925W8_NA_BMC
 • Zero USA – VERIZON SM-G925V_NA_VZW
 • Zero-F – EUR OPEN SM-G920F_EUR_XX
 • Zero USA – T-MOBILE (US) SM-G925T_NA_TMB
 • Zero USA – SPRINT PCS SM-G925P_NA_SPR
 • Zero USA – US Cellular SM-G925R4_NA_USC
 • Zero-F US – AT & T SM-G920A_NA_ATT
 • Zero-F US – US Cellular SM-G920R4_NA_USC
 • Zero-F US – T-MOBILE (US) SM-G920T_NA_TMB
Hirdetés
FORRÁSSamMobile
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...