Hirdetés

Hétfőn rohamosan elkezdett csökkenni a Facebook magyar felhasználóinak száma, a közösségi oldal sorra törölte vagy tiltotta le a profilokat. Hivatalos magyarázattal még nem állt elő a cég, valószínűleg egy algoritmushiba áll a háttérben.

Már írtunk egy cikket arról, hogy mi történhetett és miket érdemes tenned, ezt itt elolvashatod. Ez a cikk viszont arról szól, hogy milyen lehetőséged van, ha a Facebook letiltotta a felhasználói fiókodat.

Az első és legfontosabb, hogy NEM kell körüzenetet továbbítanod ahhoz, hogy visszaszerezd a profilt, csupán azonosítanod kell magadat. A Facebook a letiltott profilok számára létrehozott egy űrlapot, melyen keresztül kérhetsz vizsgálatot, melyen keresztül ellenőriztethető, hogy jogos volt-e a ban. Garancia ugyan nincsen rá, hogy visszakapod egyből a profilt, de a moderátorok idővel vissza kell, hogy jelezzenek.

A Facebook profil visszaszerzéséhez a következőt tudod tenni:

  • Kattints erre a linkre. (Csak akkor fog működni, ha az adott eszköz böngészőjében nincs senki bejelentkezve semmilyen Facebook profillal.)
  • Add meg a bejelentkezéshez használt email címed vagy telefonszámod.
  • Add meg a regisztrációkor a Facebooknak megadott teljes neved.
  • Várj, amíg a moderátorok felülvizsgálják és reagálnak.

Amíg vársz, addig pedig ne idegeskedj, nézd meg Laci videóját a témában:

Hirdetés
FORRÁS24.hu
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.