A Galaxy S8 mellett leginkább a szeptemberi, 10. évfordulós iPhone megjelenésére vár mindenki és ezzel kapcsolatban rengeteg koncepció jelenik meg, különböző grafikusok, dizájnerek a pletykák és saját elképzelésük alapján alkotják meg a készüléket.

Így tett Balogh Gábor is, akinek koncepciójára a nemzetközi média is figyelmes lett, például a TheVerge is közölte. Nem csoda, hisz Gábor műve részletes, látszik hogy van benne munka.

Gábor szerint az iPhone X (vagy iPhone 8) nagy újításai közé fog tartozni a káva nélküli kijelző, a mélyebb AR integráció, amit Sirihez is hozzáadnának, így például kameránk segítségével megkérdezhetjük az asszisztenst, hogy mi a neve annak a nevezetességnek, melyet éppen látunk.

A home bomb teljesen eltűnne, helyette csak az üveget fogjuk nyomkodni. Középen ugyanúgy megmarad a helyet, mellé viszont funkciókat is társítana, így nem marad kihasználatlanul a hely.

Korábban Tim Cook kijelentette, hogy a kiterjesztett valóságban nagyobb a potenciál, mint a virtuális valóságban és elképzelhető, hogy ebbe az irányba megy el inkább az Apple.

Így nézne ki például a koncepció alapján egy Facebook alkalmazás, jól látható felül, hogy az előlapi kamerának és a hangszórónak van csak kivágva a hely, minden más kijelző.

A szeptemberi bemutatóig még nagyon sok víz fog lefolyni a Dunán, mindenesetre mi szívesen látnánk Gábor ötletét megvalósulni, itt az idő, hogy az Apple egy tényleg formabontó, egyedi, innovatív készüléket dobjon piacra.

A koncepcióról bővebben ITT találsz infókat.

Hirdetés
FORRÁSBalogh Gábor
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.