Tegnap a Xiaomi és az Oppo is közzétett egy-egy videót arról, ahogy egy olyan készülékkel csinál valaki szelfit, melyen a teljes előlapot elfoglalja a kijelző.
Ha nem láttad a videót, itt megnézheted:

Ma pedig a Xiaomi vezérigazgató-helyettese, Wang Xiang négy fényképet osztott meg Twitterén, melyen elmagyarázza a technológia működését.
Wang kiemeli, hogy a kijelző egy bizonyos pontján speciális, alacsony tükröződésű üveget használnak, melynek nagy az áteresztőképessége. A kijelző ezen része alatt található a szenzor. Kameralencseként magát a kijelzőt használja a koncepció.

Milyen így a képminőség?

Wang állítása szerint ezzel a módszerrel jobb képminőséget tudnak biztosítani a 20 megapixeles szenzorral, mint bármelyik más alternatíva. Azzal magyarázza ezt, hogy a kijelző alá épített kameraszenzorba több fényt tudnak juttatni, mint a konkurens megoldások. Példaként a Honor vagy Samsung által is használt punch-hole kamerákat hozza fel, melyek a kijelzőből kivágva kaptak helyet.

Kijelzőbe épített kamerával készült szelfiket még nem tettek közzé, s a bemutató videó is nagyon rövid, így egyelőre jogosak lehetnek a kétségek a képminőséget illetően. De az szinte biztos, hogy hamarabb is megérkezhetnek a kijelző alá épített kamerás mobilok, mint azt gondolnánk.

Még több Xiaomi hírt és tesztet ide kattintva találsz.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.