Az iPhone kamerája már jó ideje központi szerepet játszik a mindennapokban, elképesztő mennyiségű fotót és videót készítenek és osztanak meg a felhasználók, szinte minden statisztika szerint a világ legnépszerűbb fotós készüléke. Teszi ezt úgy, hogy a kezelőfelület meglehetősen fukarul bánik az opciókkal, szinte csak kattintásra van lehetőségünk. Noha nem mindenki szereti a digitális zoomot, ez persze az iPhone-ból sem hiányozhat. Fotózásnál akár 10x-es nagyítást is aktiválhatunk, viszont ha videózásra kapcsolunk, ott már csak 6x-os zoom érhető el.

Azaz egy kis trükkel még többet ki lehet hozni a szoftverből, amihez semmilyen külső program és jailbreak sem szükséges. Elsőnek indítsd el a kamera alkalmazást a telefonon, és lépj a normál fotózási üzemmódba. Kezdj el zoomolni, 6x-osnál nagyobb mértékben, de ne vedd el az ujjad a kijelzőről. Egy másik ujjaddal bökj a kijelzőre a fókuszáláshoz, és oldalra csúsztatással válts át videós módba. Ekkor már itt is lehetőséged van 10x-es zoomolásra. A dolog szépséghibája, hogy ezt a műveletsort minden alkalommal meg kell tenni, amikor belépsz a kamerába. Valamint azt is fontos tudni, hogy a leírás kizárólag iOS 10 alatt működik, régebbi rendszereken nem. Próbáljátok ki, és írjátok meg nekünk, hogy nálatok működik-e ez a trükk.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSRedmond Pie
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)
  • skynet

    De minek?