Az ASUS július végén mutatta meg először gamer telefonjuk új generációját, azonban az IFA 2019-es kiállításra is tartogattak új információt: az árát és a megjelenési dátumát.

Az ASUS sajtótájékoztatóján minden fontos információ elhangzott a ROG Phone II-t illetően, amiről Bog (a Mobilarénától) már készített is korábban egy videót. A ROG Phone II-ből két változat érkezik, lesz egy fényes üveg hátlapú Elite Edition és egy matt üveg borítású Ultimate Edition. Persze nem csak ez az eltérés:

Elite Edition Ultimate Edition
Hátlap Fényes fekete Matt fekete
Memória 12 GB RAM / 512 GB tárhely 12 GB RAM / 1 TB tárhely
Hálózat Cat.18 LTE (1,2 Gbps) Cat.20 LTE (2 Gbps)

A ROG Phone II hasonlóan az elődjéhez erősen rétegtermék, kifejezetten a játékosoknak lett tervezve és látszik is az erőfeszítés az ASUS részéről, komoly összegeket ölnek bele a fejlesztésbe, rengeteg opcionális kiegészítő kapható a mobilhoz, illetve másokat megszégyenítő specifikációkkal is felvértezték.

A ROG Phone II kiemelt tulajdonságai

  • A világ első Snapdragon 855+ processzorral felszerelt mobilja
  • A világ első 120 Hz-es AMOLED kijelzője (HDR, 1ms)
  • 6000 mAh-s akkumulátor, ROG HyperCharge (30W) gyorstöltéssel
  • Hőkamrás hűtés + aktív, ventillátoros hűtő (ez gyári tartozik)
  • Sony IMX586 (48 MP) fő kamera, 13 MP-es ultra széleslátószögű kamera

Az ASUS – ha már gamer telefonról van szó – néhány partnerséget is kötött játékfejlesztő cégekkel, így a ROG Phone II tulajdonosok exkluzív tartalmakkal is gazdagodnak: az Asphalt 9-ben jár a Porsche 911-hez egy exkluzív ROG skin, a Shadowgun Legends játékban exkluzív ROG fegyvereket, páncélt, avatart és XP Boostot kapsz, a Rockman X DiVE játékban pedig szintén egy plusz fegyvered és egy háttérképed is lesz.

Egy ilyen Porsche skint kapsz az Asphalt 9-ben

A telefont rengeteg játékkal tesztelték, meg is osztottak velünk egy táblázatot, hogy a különböző címek milyen képkockaszámmal működnek:

ROG Phone II ár és megjelenési dátum

A ROG Phone II Elite Edition (12/512 GB) szeptember 4-től lesz előrendelhető az ASUS e-Shopjában, a többi viszonteladónál szeptember közepétől lesz elérhető, az ára pedig 899 euró, ami mindenféle hazai járulék nélkül 296.000 Ft-ot jelent. A kicsit felpimpelt Ultimate Edition (12 GB / 1 TB) ára 1199 euró (kb. 395.000 Ft) és az utolsó negyedévben lesz kapható.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.