Jubileumhoz érkezik az Android. A világ legnépszerűbb operációs rendszere idén lesz 10 éves, ami bizony a rendszer iránt érdeklődő felhasználóknak eszébe juttathatja a legendás T-Mobile G1 okostelefont, amit úgy egyébként a HTC gyártott és először futtatott Androidot, annak 1.1-es verzióját.

Időbe telt persze, mire az Androidnak sikerült meghódítani a vásárlók szívét, főleg abban a korban, amikor még az Apple iOS és a Nokia Symbian OS uralta a piacot. 2010-ben viszont már fordult a kocka, a Google szoftvere vette át a vezetést a többiektől. 2018-ra pedig odáig jutott az Android, ahová talán még a keresőóriás sem prognosztizálta volna: a piacon lévő mobilok 88%-án ez a rendszer fut, az Apple a második a maga 11,9%-val. Rengeteg gyártó állt be a szoftver mögé, a felhasználók pedig megszerették a végtelenül személyre szabható lehetőségeket. És íme az első hivatalos bejelentő videó, vicces:

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt