Nem érhet meglepetésként, hogy az Apple már javában tervezi az új generációs iPad készülékét, azonban az kérdéses, hogy mi lesz a specifikáció és a név. Egyes források szerint az Apple megtartja az „Air” elnevezést, viszont az iPad mini termékcsaládot nem bővíti újabb modellel. 

Az iPad mini 2 2013 őszén jelent meg, erősebb hardvert, illetve Retina kijelzőt is kapott. Az iPad Air mellett a Retina kijelzős iPad mini kevésbé volt népszerű, hisz az Air formabontó dizájnja és légies könnyűsége mindenkit levett a lábáról.

Az új generációs iPad(ek)ről szólva…hallottunk már olyan pletykákat is, hogy az almás cég idén egy 12,9″-os képátlóval rendelkező iPad modellt dob piacra, melyet a köznyelv csak „iPad Pro” néven emleget. A KGI Security egy munkatársa, Ming-Chi Kuo szerint az Apple nem fogja megjelentetni ezt az iPad modellt, legalábbis idén még nem. De ez persze nem végleges, hisz még csak találgatások vannak.

Miért hagyhatja el az Apple az iPad mini szériát? Egyszerű a magyarázat. Retina kijelzőt kapott, gyorsabb hardvert, sok újdonságot nem rejt már magában ez a termék, esetleg ha még megkapná az ujjlenyomatszenzort, a TouchID-t. Azonban lehet az Apple inkább úgy dönt, hogy az Air családot bővíti és rá fókuszál.

Mit rejthet az új iPad Air? A hírek szerint egy A8-as processzort, vélhetőleg 64bites architektúrával, valamint remélhetőleg TouchID-vel is kecsegtet majd, melyet sok-sok iPad felhasználó szeretne készülékében.

Miért nem jelenteti az „iPad Pro”-t és az iPad mini 3-t? Valószínűleg azért, mert idén az Apple más termékekre szeretne fókuszálni, köztük az iPhone 6-ra és a sokak által emlegetett Apple iWatch-ra. Nem fogunk unatkozni idén sem, el leszünk látva újdonságokkal, melyeket kíváncsian várunk.

(képünk illusztráció)

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.